Luchtzuiveringssysteem LightAir Health+ | Beste bescherming tegen virussen

Koop direct een Health+ luchtreinigingssysteem voor uw bedrijf en geniet van absoluut schone, virusvrije lucht. Met het Health+ luchtreiniging pakket worden onder andere virussen, allergenen, fijnstof, ultra fijnstof, bacteriën en schimmels verwijderd en wordt het risico op virusoverdracht met 97% verkleind. Het Health+ luchtreiniger pakket is plug&play en kan overal geplaatst worden.

Het Health+ luchtreinigingssysteem is inclusief:

 • - 1 x LightAir CellFlow PRO600 of PRO900 luchtreiniger met filter (staand of hangend te monteren)
 • - 1 x LightAir IonFlow ionisatie luchtreiniger per 125m3 (u kiest voor de staande of hangende uitvoering)
 • - Health+ certificaat als bewijs dat op uw locatie schone lucht ingeademd wordt (mits conform ons advies geplaatst)

Optioneel:

Luchtkwaliteit meter naar keuze, installatie en/of onderhoud 4 x per jaar incl. vervanging filters CellFlow PRO luchtreiniger eens per 18 maanden

Op voorraad
Levertijd: 3-5 werkdagen
SKU
SHOP-HEALTHPLUS
€ 1.598,00 € 1.320,66

LightAir Health+ luchtreiniger pakket

LightAir Health+ levert absoluut schone, virusvrije lucht op kantoor, in productieruimten, in scholen, in de zorg of waar u dat dan ook maar wilt. Het Health+ pakket combineert CellFlow en Ionflow technologie voor gezonde veilige lucht.

Onderstaand leggen wij simpel uit hoe het plug & play Health+ systeem werkt!

Inhoud Health+ luchtreiniger pakket

Health+ bestaat uit een CellFlow PRO600 of PRO900 luchtreiniger en één of meerdere LightAir IonFlow luchtreinigers. U kunt bij de IonFlow luchtreinigers kiezen voor staande modellen (Evolution) of hangende modellen (Solution model). De CellFlow Pro modellen kunnen zowel staand als hangend bevestigd worden. Een basis pakket is geschikt voor ca. 100 m2/250m3 schone veilige lucht


De voordelen van Health+

 • Doodt in de lucht zwevende aerosole virussen direct na uitscheiding door een geïnfecteerde (nog voordat deze verwijderd kunnen worden) en reduceert daarmee het risico op aerosole virusoverdracht tot 97%
 • Effectieve luchtreiniging, verwijdert met een efficiency van 99,94% ultra fijnstof (tot PM0.007), fijnstof pollen, schimmels, bacteriën, et cetera.
 • Vitaliseert de lucht en daarmee de medewerker
 • Doet allerlei vage klachten als gevolg van een slecht binnenklimaat, hoofdpijn, branderige ogen et cetera, verdwijnen
 • Verbetert de productiviteit
 • Doet klachten voor astma en COPD patiënten en mensen met bijvoorbeeld pollen allergie verdwijnen/verminderen uitval
 • Verlaagt het ziekteverzuim (onderzoek toont aan min. zo'n 20% t.o.v. het brnache gemiddelde)
 • Uitstralen goed werkgeverschap met Health+ certificaat: hier ademt u gezonde veilige lucht. 

LightAir luchtreiniger

LightAir luchtreiniger


Health+ Certificaat

 Health+ Certificaat

Om uit te stralen dat u investeert in schone, gezonde lucht kunt u bij aanschaf van een Health+ luchtreiniger pakket conform ons advies een Health + certificaat aanvragen. Met dit certificaat laat u zien dat u waarde hecht aan schone lucht. Het certificaat kunt u bij de ingang achter het raam plaatsen zodat iedereen het direct ziet bij binnenkomst. 

Deactivatie van de in de lucht zwevende virussen reduceert het risico op de luchtmobiele overdracht van virussen met 97%

Wetenschappelijk onderzoek in Zweden heeft aangetoond dat de ultra high density ionisatie technologie van LightAir IonFlow luchtreinigers nog in de lucht zwevende virussen in de lucht deactiveert. De luchtreinigers zijn dus niet alleen in staat om virussen te verwijderen maar ook om deze te deactiveren in de lucht. Hiermee wordt luchtmobiele virusoverdracht (via aerosolen) voorkomen. De gepatenteerde  LightAir IonFLow is hiermee uniek. Het kunnen voorkomen van virusoverdracht heeft enorme implicaties voor verzuim. 

Lees meer over dit onderzoek: LightAir IonFlow luchtreinigers beschermen tegen influenza virus.


Luchtreiniging tot PM0.007

Het Health+ luchtzuiveringssysteem is in staat om alle deeltjes in de lucht te verwijderen van PM0.007 (ultra fijnstof) tot PM50 (fijnstof). Maar liefst 90% van alle vuildeeltjes in de lucht zijn kleiner dan PM0.3, dus is het belangrijk een luchtreiniger te hebben die dat aan kan. Dat is precies waar Health+ zich onderscheidt!

Zie hieronder een weergave van veel voorkomende deeltjes in de lucht en hun grootte.

LightAir luchtreiniger

Luchtkwaliteit binnen verbeteren met Health+: verminder verzuim en verhoog productiviteit

De lucht op onze werkplek wordt vervuild door bronnen binnen en buiten. De buitenlucht zit vol (ultra) fijnstof deeltjes van verkeer en industrie, maar ook met pollen en andere allergenen. Vervuilde buitenlucht dringt door ventilatieroosters en andere naden en kieren naar binnen. Stof, virussen, schimmels, bacteriën en uitstoot van printers zorgen binnen voor meer vervuiling. Als we het over binnenklimaat en luchtkwaliteit hebben gaat het vaak over CO2 en bijbehorende ventilatie van de ruimte en luchtvochtigheid. Maar luchtkwaliteit zou vooral moeten gaan om schone lucht. Met het Health+ luchtzuiveringssysteem wordt de lucht gereinigd tot ultra fijnstof niveau en worden virussen in de lucht gedeactiveerd.

Een slechte luchtkwaliteit zorgt voor vele gezondheidsklachten. Het zijn vaak wat vage klachten als hoofdpijn, hoesten, benauwdheid, branderige ogen waarbij niet altijd direct gedacht wordt aan luchtkwaliteit. Zeker medewerkers met astma of allergie zullen echter duidelijk last hebben van een slechte luchtkwaliteit. Om uitval van deze medewerkers te verkleinen maar ook de productiviteit te verhogen van de andere medewerkers is het verstandig om te investeren in schone lucht.  

Schone lucht op scholen: ieder kind gelijke kansen

Op scholen kan een slechte luchtkwaliteit zorgen voor uitval van leerlingen met astma en allergie waarmee de toegang tot onderwijs voor deze kinderen op het spel komt te staan. Als zij te vaak uitvallen zullen ze achterstand oplopen. Omdat scholen vaak nabij druk verkeer staan, is (ultra) fijnstof belasting vaak hoog. Het inademen van vervuilde lucht zorgt voor meer gevallen van astma en allergie onder onze kinderen. Investeren in schone, gezonde lucht op scholen is cruciaal om elk kind gelijke kansen te bieden.

Benieuwd naar de luchtkwaliteit binnen uw organisatie? Wij bieden luchtkwaliteit meetapparatuur waarmee u zelf kan meten en bieden ook fijnstofmetingen op locatie aan. 


1 x LightAir CellFlow PRO600 of PRO900 luchtreiniger

 CellFlow PRO900 luchtreiniger

In het Health+ pakket ontvangt u, afhankelijk van de grootte van uw ruimte, 1x de CellFlow PRO600 luchtreiniger of 1 x de CellFlow PRO900 luchtreiniger. Deze luchtreiniger combineert high density ionisatie met het gepatenteerde HEPA+ EcoPrecision filter. Dankzij de lage luchtweerstand van het filter is deze luchtreiniger tot wel 3x energiezuiniger en stiller dan andere, traditionele filter luchtreinigers met vergelijkbare capaciteit.  Ook is het filter veel effectiever dan het traditionele HEPA filter. Het HEPA+ EcoPrecision filter is in staat deeltjes te verwijderen zo klein als PM0.1 terwijl de beste HEPA filters vaak maar tot PM0.3 gaan. 

De CellFlow Pro luchtreinigers hebben 3 standen. Bij een ventilatievoud van 2 zijn de capaciteiten in m2 en m3 bij een plafondhoogte van 2,5 meter als volgt:

 • CellFlow PRO600: CADR 135 / 350 / 600 m3/uur - Voor ruimten tot max. 125m2 ofwel 300m3
 • CellFlow PRO900: CADR 300 / 450 / 950 m3/uur - Voor ruimten tot max. 190 m2 ofwel 475 m3

U kunt de Cellflow luchtreiniger ook in grotere ruimtes gebruiken alleen zal dan de lucht minder snel gereinigd worden. Andersom, als u de luchtreiniger in een kleinere ruimte zet dan zal het apparaat op de laagste stand de lucht in de ruimte vaker verversen dan 2 x per uur. 

Met CADR wordt de Clean Air Delivery Rate bedoeld. De CADR geeft aan hoeveel m3 schone lucht per uur door het apparaat geleverd wordt. De algemene vuistregel is dat de lucht in een ruimte elk uur 2 x compleet ververst wordt (=ventilatievoud 2). Bij allergie wordt aangeraden rekening te houden met een ventilatievoud van 3,5 waardoor de luchtreiniger een kleiner oppervlak zal kunnen reinigen. 

De CellFlow luchtreiniger zorgt binnen het pakket voor een snelle en effectieve luchtreiniging tot PM0.1. Het pakket is gebaseerd op 1 CellFlow die afhankelijk van de grootte van uw ruimte ingesteld wordt op stand 2 of 3. Op de middelste stand (stand 2) is de luchtreiniger fluisterstil. Schaalt u op naar de maximale capaciteit voor dit pakket dan draait het systeem in stand 3 waarbij het geluidsniveau vergelijkbaar is met die van een airco. Het geluidsniveau is respectievelijk 23, 31 of 49 dB(A) afhankelijk van stand. 

Zo werkt de CellFlow technologie


1 of meerdere x LightAir Ionflow ionisatie luchtreiniger

 LightAir IonFlow luchtreinigers

In het Health+ pakket ontvangt u naast de CellFlow ook 1 of meerdere IonFlow luchtreinigers. IonFlow luchtreinigers hebben een ultra high density ionisator en zijn in staat deeltjes te verwijderen tot maar liefst PM0.007. Geen enkele andere luchtreiniger in zijn klasse kan dat evenaren. De IonFlow technologie biedt bovendien wetenschappelijk bewezen bescherming tegen virussen en virusoverdracht. De Ion|Flow luchtreiniger doodt namelijk de in de luchtzwevende aerosole virsussen direct na uitscheiding door een geïnfecteerd individu. Door de IonFlow luchtreinigers toe te voegen aan het Health+ pakket zijn we in staat absoluut schone, virusvrije lucht te leveren. 

De modellen:


Onderhoud Health+ luchtzuiveringsinstallatie

Het Health+ luchtzuiveringssysteem heeft onderhoud nodig. Periodiek moeten het filter gereinigd worden en eens per 18 maanden zal het HEPA+ EcoPrecision filter vervangen moeten worden. Voor de IonFlow systemen dienen periodiek de collectors afgewassen te worden en de corona naalden gereinigd te worden. U kunt hiervoor een onderhoudscontract afsluiten. 

Wenst u meerdere afdelingen c.q. een compleet gebouw te voorzien van ons plug and play Health+ systeem dan kunt u een offerte op maat aanvragen. Neem hiervoor contact met ons op. 


Kaittera luchtkwaliteit meter

Kies uw Kaiterra luchtkwaliteit meter en krijg 24/7 inzicht in de luchtkwaliteit binnen. U kunt kiezen uit:

Laser Egg Laser Egg CO2 Laser Egg TVOC Sensedge
Meet fijnstof (PM2.5)

Meet fijnstof
(PM2.5) en CO2

Meet fijnstof (PM2.5)
en TVOC (vluchtige organische stoffen zoals formaldehyde)

Meet fijnstof (PM2.5), TVOC, CO2 (in ppm), temperatuur en relatieve luchtvochtigheid


Lees meer over LightAir luchtreinigers

Specificaties
Merk Lightair voorheen Lifeair
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan

Habitat Solutions

Ontwerpers van een beter leefklimaat!