Nieuw

Waterkoeler ION | 30 L/UUR

De ION waterkoeler is vernieuwd en nu nog beter. De vernieuwde ION leidingwaterkoeler is prachtig met een stijlvol touch screen en een tappunt dat mee kleurt met het water dat u tapt: blauw bij koud water, rood bij heet water en groen bij bruisend water. Naast vertrouwde features als een enorme capaciteit, energiebesparende slaapstand en instachill technologie, heeft de vernieuwde ION watercooler gepatenteerde software en sensors waarmee u de temperatuur exact zo instelt als u dat wilt. De touchscreen biedt u bedieningsgemak en toont u precies hoeveel flessen water u al bespaart heeft door het gebruik van de koeler. Ook wordt u op het touchscreen gewaarschuwd als er onderhoud nodig is, de lekbak vol is of als de waterdruk te laag is. De ION waterkoeler is uniek in zijn soort en biedt ongekende prestaties voor een scherpe prijs. Leverbaar als tafelmodel waterkoeler en als staande waterkoeler met onderkast. 

Voordelen ION Leidingwaterkoeler kopen

 • Grote capaciteit van 30 liter per uur (max. 150 bekertjes á 200 ml per uur). Elke 30 seconden een glas water tappen, een uur lang en elk glas is 5,5 graden Celsius of kouder. 
 • InstaChill waterkoeler: elk glas wordt vers gefilterd en gekoeld terwijl u tapt. Het water volgt een gesloten baan en komt niet in contact met lucht. 
 • Optie voor koud, kamertemperatuur, heet en/of bruisend water. De temperatuur kunt u zelf exact instellen dankzij gepatenteerde software en goede sensors. 
 • Prachtige verlichting bij het tappunt. Het tappunt kleurt blauw als u koud water tapt, groen bij bruisend water, wit bij kamertemperatuur water en rood bij heet water. 
 • Tot 8 liter heet water per uur, vers gefilterd. Ideaal voor thee, soep en noodles. Klaar met een druk op de toets. De heet water tap is voorzien van een extra beveiliging. De temperatuur kunt u instellen tot max. 97 graden Celsius.
 • In bruisend water uitvoering is de ION koeler voordeliger dan veel andere waterkoelers met bruisend water. 
 • Standaard inclusief waterfilter met levensduurindicator en melding. Zo weet u precies wanneer het waterfilter vernieuwd moet worden. Het filter is eenvoudig zelf te vervangen. U draait het filter aan de voorzijde gemakkelijk los, zonder het water af te hoeven sluiten en zonder gereedschap. 
 • Unieke slaapmodus die tot wel 75% energie bespaart. U stelt zelf de tijden in waarop u wilt dat dat slaapmodus inschakelt. Waarom een waterkoeler laten draaien als u er geen gebruik van maakt? 
 • Maar liefst 5 jaar fabrieksgarantie op het koelsysteem
 • Slechts 1 x per jaar onderhoud nodig dankzij de unieke InstaChill technologie

Capaciteit koud water: 30 liter/uur (ca. 5,5 °C)
Waterfilter: actief kool of actief kool in combinatie met ontharder (noodzakelijk voor heet water optie)

Ga voor uitvoerige informatie over de ION waterkoeler naar watercoolersolutions.eu


Huur: vanaf 28,15 euro/mnd (op basis 48 maanden excl. onderhoud)

Meerdere waterkoelers kopen of huren? Neem contact met ons op!


Niet op voorraad
Levertijd: op aanvraag
SKU
ION
€ 1.210,00 € 1.000,00

Waterkoeler ION, altijd een heerlijk glas gekoeld water bij de hand!

De duurzame ION waterkoeler is een geavanceerde waterkoeler op de markt die naast direct gekoeld koud wat

er tevens gefilterd water van kamertemperatuur en optioneel tevens heet en bruisend water kan produceren. Omdat de koeler pas filtert en koelt op het moment dat getapt wordt en omdat de koeler geen opslagvat van gefilterd water heeft, tapt u altijd het meest verse water. Dit doet u tegen de laagste energiekosten, de beste hygiëne, de meest constante temperatuur en de laagste kosten denkbaar.

Prachtige nieuwe features zijn de touch screen bediening en het tappunt dat meekleurt met het water dat u tapt. Blauw bij koud water, rood bij heet water, groen bij bruisend water en wit bij kamertemperatuur water. 

Voor wie?

De ION waterkoeler wordt wereldwijd succesvol ingezet in grote kantoorgebouwen en instellingen. Als u een ION waterkoeler aanschaft bevindt u zich in goed gezelschap van bijvoorbeeld Google en Harvard University. De ION waterkoeler is geschikt voor:

 • Grote kantoorgebouwen en instellingen: plaats de basis versie voor gekoeld water op drukke plaatsen en kies in vergaderruimtes en executive afdelingen voor de luxere variant.
 • Overheid: gebruik de ION waterkoeler op uw afdelingen of zet de koeler in in wachtruimtes en openbare ruimtes.
 • Hotels en resorts: zet de ION waterkoeler neer in de ontbijtruimte of lobby en biedt uw gasten op elk moment een verfrissend drankje. Of zet de waterkoeler in de fitness ruimte. Uw gasten (en personeel) zal het zeker waarderen.
 • Fitness en sportclub: verras uw bezoekers met een ION waterkoeler in de kleedkamer.
 • Kantine: als mensen allemaal tegelijkertijd komen lunchen dan is er eigenlijk maar één waterkoeler die steeds weer een heerlijk glas koud water serveert: de ION waterkoeler. Door een waterkoeler in de kantine te plaatsen hoeft u bovendien geen ruimte meer in te ruimen in de keuken voor verpakt water.
 • Industrie en productieruimtes: het volledig afgesloten watersysteem van de ION koeler zorgt ervoor dat schadelijke deeltjes die tijdens productie vrij komen niet in het water kunnen komen. Ook in extreme temperaturen doet de ION koeler het bovendien uitstekend.
 • Scholen en universiteiten: bevorder het drinken van water onder uw studenten met de ION waterkoeler. Minder suiker en dus beter voor de gezondheid. 
 • Ziekenhuizen en andere zorginstellingen: zorg dat op elke afdeling een glas heerlijk koud water is. Door de gesloten constructie hebben bacteriën geen kans en de hygiënische tapkraan zorgt ervoor dat er geen contact is met handen of mond zoals bij een waterfontein of gewone kraan kan zijn.
 • Retail: onderscheid uzelf van de concurrent en biedt uw klanten een verfrissend glaasje water tijdens het winkelen. Actief in de zakelijke dienstverlening? Dan mag de ION waterkoeler zeker niet ontbreken in uw wachtruimte / receptie.

Zie hoe de ION waterkoeler werkt

Wilt u weten waarom de ION de ultieme waterkoeler voor uw productieruimte, hotel, ziekenhuis, kantoor, praktijkruimte of zelfs voor thuis is? Bekijk onderstaande video en bel ons of vraag via contact een offerte aan en ontdek hoe u van het beste en meest betrouwbare water denkbaar kunt genieten. Een video van het vernieuwde model volgt zo spoedig mogelijk. De werking van de ION koeler zoals in de video gedemonstreerd wordt is in basis niet veranderd. 

Unieke eigenschappen!

Geen stilstaand water

ION waterfilter

In tegenstelling tot andere waterkoelers, beschikt de ION waterkoeler niet over een waterreservoir (intern gekoeld of extern in de vorm van een voorraadvat) waardoor het water gefilterd wordt op het moment dat het getapt wordt. Dit in tegenstelling tot waterkoelers met voorraad tanks waardoor water soms al dagen of al weken oud is voordat dit wordt geconsumeerd. De ION waterkoeler maakt gebruik van een afgesloten systeem, waarbij het water niet in contact met de buitenlucht komt. Ieder glas is dus vers. Filteren op aanvraag dus voor het verste water denkbaar!

Het kan niet eenvoudiger en duurzamer, vervang 250 watervaten van 20 liter door een simpel filter met een capaciteit van zo'n 5000 liter. Het vervangen is eenvoudig, draai de bajonetsluiting met een simpele polsbeweging los, zonder gedoe of gereedschap en zelfs zonder het uitschakelen van de watertoevoer.

Direct gekoeld en constante prestaties

ION koelgrafiekDe ION waterkoeler maakt gebruik van een gesloten leidingsysteem van zo'n 6 meter lang dat door een zogenaamde ijsbank loopt. Hierdoor wordt het water maximaal gekoeld vlak voor het wordt getapt. Door deze technologie bezit de ION een enorme koelcapaciteit en is het de ideale waterkoeler voor grote en continue afname zoals bedrijfsrestaurants, ziekenhuizen, hete fabriekshallen, kantines, et cetera. Kortom, daar waar andere koelers kansloos zijn.

Andere koelers maken veelal gebruik van een (intern) reservoir. Bij grote consumptie wordt steeds nieuw lauw water toegevoegd aan de binnentank waardoor de temperatuur in de tank stijgt. Het resultaat is dat u steeds lauw water tapt in plaats van heerlijk koel water. De meeste koelers zijn geschikt voor 0,8 liter water per uur bij een temperatuur van 10 graden Celsius. Dit is niet eens koud. De ION koelt tot een temperatuur tot zo'n 5,5 graden Celsius.

Enorme koelcapaciteit

Laat je niet misleiden door het compacte formaat van de ION. De ION heeft een zeer krachtig koel systeem - InstaChill genaamd. InstaChill levert 10 keer meer koelcapaciteit dan gewone koelers. InstaChill heeft geen enkel probleem met overvolle cafetaria of een zinderende hete kantine in het midden van de zomer.

Hygiënisch ontwerp

hygienisch ontwerp tapkraanion gesloten leidingsysteemDe verzonken BPA-vrije tapkraan van de ION waterkoeler voorkomt contact met handen, mond en zelfs hervulbare flessen waarmee verspreiding van ziektekiemen wordt voorkomen. Het tapelement is zo ontworpen dat deze snel en eenvoudig verwijdert kan worden en desgewenst, eventueel in de vaatwasser, gereinigd kan worden. Is het systeem uitgevoerd met een warm water voorziening dan is het systeem zelf steriliserend doordat warm water door de gehele tapkraan stroomt.

De ION koeler is voorzien van een zogenaamd "self cleaning seales pathway" hetgeen niets meer en minder wil zeggen dan dat het water systeem compleet gesloten is, niet vervuild kan raken en met iedere glas water dat getapt wordt, wordt gespoeld waardoor u altijd vers net gefilterd en schoon water tapt.

De ION waterkoeler is hierdoor ideaal voor gebruik in zorginstellingen of in fabriekshallen waar gewerkt wordt met schadelijke stoffen.

Energiezuinig

Een slimme voorziening: de slaapmodus

slaapstand ION waterkoeler

energy star award

Habitat Solutions streeft ernaar producten op de markt te brengen die de CO2 belasting verlagen cq het milieu minimaal belasten. De ION waterkoeler is uitgerust met een innovatieve software-technologie waarmee u uw kantoortijden in kunt stellen. Daarbuiten wordt de koeler automatisch uitgeschakeld. Dit resulteert in het laagst mogelijke energieverbruik. Het energieverbruik is maar liefst zo'n 75% lager ligt dan de meeste andere waterkoelers. Dit is wat wij noemen SLIM.

De gemiddelde waterkoeler verbruikt ongeveer zo'n 400 kWh per jaar. Op het moment dat andere waterkoelers 24 uur, 7 dagen per week normaal in bedrijf zijn staat de ION in slaapstand en bespaart u aanzienlijke kosten, zeker wanneer u een groot aantal systemen hebt staan. Uiteraard is het mogelijk de slaapstand uit te schakelen.

Milieu vriendelijk

milieu belasting waterkoelersMisschien nog wel belangrijker dan het lage energieverbruik van de ION waterkoeler is het feit dat door gebruik van de ION koeler het verbruik van waterflessen enorm wordt gereduceerd. Reizen uw medewerkers, laat hen dan een waterfles voor vertrek vullen met gefilterd ION water in plaats van dat zij dure en milieuvervuilende waterflessen kopen langs de (snel)weg. Wilt u uw medewerkers motiveren het plastic/kartonnen bekertjes gebruik ook binnen het bedrijf te verminderen schaf dan een van onze duurzame waterflessen aan. Maakt u gebruik van watervaten als bron voor uw waterkoeler realiseert u zich dan de enorme energiebelasting die deze vorm van watervoorziening teweeg brengt. Deze vaten worden gereinigd, gevuld met water, vervoerd naar uiteindelijk uw bedrijf, opgeslagen in het magazijn, verbruikt en vervolgens weer afgevoerd naar uw leverancier om opnieuw te worden gereinigd, et cetera.

SLIM besluit

Een eenvoudig besluit van vandaag voorkomt een hoge energierekening en milieubelasting van morgen op de talloze voorzieningen over de gehele wereld. Een besluit waarmee u het verschil maakt voor de gezondheid van uw medewerkers en onze planeet ... het verminderen van de productie van miljarden waterflessen en de daaraan verbonden milieukosten als gevolg van de productie van de deze flessen en het transport daarvan. Heerlijk schoon verfrissend water en een schoon milieu gaan met de ION waterkoeler hand in hand. De ION waterkoeler is een eenvoudige beslissing en een SLIM besluit! 

Aansluiten op locatie

Om de leidingwaterkoeler op locatie te installeren dient u zorg voor een 3/4" wasmachinekraan aansluiting alsmede een 220 volt stopcontact in de directe nabijheid (max. 1,5 meter) van de leidingwaterkoeler. Mocht de te overbruggen afstand groter zijn dan leveren wij zonder meerkosten een langere slang (tot max. 3 meter). De ideale waterdruk is 3 bar. Indien de waterdruk hoger is dan 5 bar of sterk fluctueert dient u een drukreduceer te plaatsen dat wij u in een 6 mm insteekkkoppeling optioneel mee kunnen leveren. Is de waterdruk te laag of moet u een te grote afstand overbruggen dan leveren wij optioneel een aansluitset in 8 mm uitvoering waarmee u de drukval tijdens tappen reduceert. In het uitzonderlijke geval dat de waterdruk te laag blijft rest niets anders dan additioneel een boosterpomp te plaatsen. Om lekkages of storingen te voorkomen moet waterslag zo veel als mogelijk worden vermeden. Heeft u last van waterslag dan leveren wij op aanvraag een expansievat waarmee u de waterslag op kunt vangen. 

Wij gaan bij de installatie van de waterkoeler uit van een installatieduur van maximaal 30 minuten. Bij serieuze overschrijding van de installatieduur met meer dan 50% door oorzaken buiten onze beïnvloedingssfeer zullen wij per tijdvak van 30 minuten 27,50 euro per tijdblok van een half uur extra in rekening brengen. 

U kunt de ION waterkoeler nu ook komen bewonderen in onze showroom in Ridderkerk. U kunt dan zelf ervaren hoe goed en eenvoudig dit systeem werkt. Maak hiervoor wel even een afspraak zodat we zeker weten dat er iemand is die u meer kan vertellen over de waterkoeler. 

Specificaties
Specificaties

Waar dient u rekening mee te houden bij installatie van de IONaansluitingen ION

Elektrische aansluiting

 • 220 Volt geaard
 • 8 tot 12 ampere circuit
 • stopcontact in de directe nabijheid van de ION

Aansluiting:

 • koud water kraan nabij de ION
 • 1/4 inch tube met wartel aansluiting
 • minimaal 1 liter per minuut waterstroom
 • minimaal 2 bar opvoerdruk

LG koelcompressor

Koelsysteem & 3 garantie

ION's koelsysteem gebruikt een CFK vrije van het H134a koelmiddel voorziene compressor van LG. Wij bieden 3 jaar garantie op het koelsysteem hetgeen de kwaliteit van dit product nogmaals onderstreept!

   Merk ION
   Kleur Zilver
   Locatie Binnen
   Type water Koud, Heet, Bruisend, Kamertemperatuur
   Uitvoering Staand model, Tafelmodel
   Type waterkoeler Leidingwaterkoeler
   Type koeling Direct chill
   Capaciteit (liter/uur) 25-55 liter per uur
   Verpakkingseenheid stuk
   Schrijf uw eigen review
   Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan

   Habitat Solutions

   Ontwerpers van een beter leefklimaat!