Onderzoek in opdracht van het AD laat de enorme impact zien van PFAS op de mensen in de regio Dordrecht. Mensen roepen de overheid op om maatregelen te nemen om de PFAS vervuiling tegen te gaan en om vervuiler Chemours (voorheen DuPont) verantwoordelijk te houden voor het reinigen van de door PFAS verontreinigde bodem en water.
Een aantal interessante cijfers uit het artikel op een rij:
- 8/10 inwoners van de regio rondom Dordrecht maakt zich zorgen over de invloed van PFAS op de gezondheid; 25% is zelfs erg bezorgd.
- inwoners van de onderzochte regio beoordelen de gezondheid van hun leefomgeving met een 6,5. Dit laagt aanzienlijk lager dan het Nederlandse gemiddeld van 7,2.
- 1/3 van de inwoners in de regio Dordrecht neemt extra maatregelen om minder PFAS binnen te krijgen
- 60% hiervan eet geen eieren van hobbykippen meer
- 60% hiervan zwemt niet meer in regionale natuurplassen
- 50% hiervan eet geen groente en fruit meer uit moestuinen
- 18% hiervan drinkt geen kraanwater meer
- 8% hiervan raadt het geven van borstvoeding af
- 10% hiervan overweegt te verhuizen naar een andere regio
- 64% van de ondervraagden vindt dat er strengere regels moeten komen voor de productie van PFAS en 67% vindt dat er betere controles moeten komen op waterverontreiniging en overige verontreiniging van de leefomgeving.
En zo gaan de cijfers nog wel even door. Duidelijk is dat de impact van PFAS op de samenleving in deze regio enorm groot is. Lees hier het complete artikel >>
Neem maatregelen tegen PFAS in uw kraanwater
Maakt u zich ook zorgen over de kwaliteit van uw kraanwater? Heeft u geen zin om te wachten op de overheid en wilt u zelf aanvullende maatregelen nemen om uzelf te beschermen tegen PFAS? Neem dan eens een kijkje bij de Aquaporin waterfilterkraan.
Dit is Aquaporin
De Aquaporin waterfilterkraan maakt als enige ter wereld gebruik van natuurlijke aquaporinen om kraanwater te filteren. Bekijk de video om te zien hoe deze 'supersnelwegen voor water' werken!
Aquaporin waterfilters verwijderen PFAS, pesticiden, virussen, bacteriën en andere verontreinigingen uit het kraanwater. Dat doen ze zo goed, dat deze techniek nu ook bij de NASA getest wordt.