} Garantie en reparatie – Habitat Solutions
Vragen of advies op maat? Bel ons op 0180 642 070 Uw order tot 100 euro gratis verzekerd via Trusted Shops Klantbeoordeling: 4,5/5

Garantie en reparatie

Wat mag u van ons verwachten?

Habitat Solutions staat voor duurzame en hoogwaardige producten. Toch kan het voorkomen dat u een artikel ontvangt dat niet perfect is of dat kapot gaat nadat u dit in gebruik hebt genomen. Vaak vindt u voor kleinere problemen een oplossing in de handleiding van het artikel. Als het probleem niet behandeld wordt in de handleiding, neemt u dan contact met ons op. We zullen dan beoordelen of de garantiebepalingen zoals omschreven in onze algemene voorwaarden van toepassing zijn en zullen samen naar een gepaste oplossing zoeken. 

Voor consumenten:

Binnen de zichttermijn

Heeft u als consument een artikel ontvangen dat kapot is? Meld dit binnen de zichttermijn en we repareren het zo snel mogelijk of we ruilen het om.

Buiten de zichttermijn

Heeft u als consument bij ons een artikel gekocht en gaat dit na een bepaalde tijd stuk? Als het product binnen de garantie valt, dan zullen wij deze kosteloos repareren. Mocht reparatie niet mogelijk zijn, ontvangt u van ons in de meeste gevallen kosteloos een nieuw exemplaar.

Minimaal 1 jaar garantie

Op alle elektronische apparatuur die u bij Habitat Solutions koopt, heeft u ten minste 1 jaar garantie. Er zijn producten die afwijkende garantiebepalingen hebben.

Zo krijgt u op de Lightair luchtreinigers maar liefst 3-5 jaar garantie. Om de kwaliteit en betrouwbaarheid van de unieke Lightair ionisatie luchtreiniger te onderstrepen geeft Lightair een standaard fabrieksgarantie van maar liefst 3 jaar op alle Lightair ionisatie luchtreinigers. Voor consumenten die de Lightair luchtreiniger aangeschaft hebben tussen november 2010 en februari 2017 geldt een garantie van 5 jaar. 

Natuurlijk kunt u ook altijd contact met ons opnemen als u twijfelt over de garantietermijn.

Na de (fabrieks)garantietermijn

Zodra u een artikelklacht bij ons meldt, bekijken wij of er garantie van toepassing is en wat een passende oplossing voor het probleem is. Maar ook na afloop van de (fabrieks)garantietermijn kunt u met een gegronde klacht bij ons terecht. We zullen dan in onderling overleg naar een gepaste oplossing zoeken. Soms is het redelijk om dan een deel van de kosten zelf te betalen. U ontvangt hiervan dan altijd vooraf een kostenopgaaf zodat u zelf kunt beslissen of u uw product wilt laten repareren of niet.

Gegronde klacht

De klacht is gegrond als deze niet veroorzaakt is door:

  • beschadiging door opzet, of door nalatigheid;
  • onoordeelkundig gebruik of nalatig onderhoud;
  • normale slijtage en/of
  • beschadiging door het niet of niet juist in acht nemen van de gebruiksaanwijzing.

Afhandeling garantieclaims

 Als u aanspraak wilt maken op uw garantie dan ontvangen wij graag:

  • Het product in (bij voorkeur) de originele verpakking. Wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade die tijdens het vervoer ontstaat.
  • Een kopie van uw aanschafbewijs (d.w.z. uw factuur of pakbon)
  • Een begeleidend schrijven met een omschrijving van de klacht en duidelijke vermelding van uw contact- en adresgegevens.

U kunt het product opsturen naar:

Habitat Solutions
Pesetastraat 80
2988 CN Ridderkerk

Wij streven ernaar garantieclaims binnen 5-10 werkdagen af te handelen.

 

Voor bedrijven

Als bedrijf heeft u niet dezelfde rechten als een consument. Zo heeft u bijvoorbeeld geen zichttermijn. Ook gelden er afwijkende garantiebepalingen voor diverse producten. De bepalingen zijn dan vaak afhankelijk van de fabrieksgarantie en de gekozen aanvullende services (huur, onderhoud etc.). Als u aanvullende services afsluit, staan de garantiebepalingen in uw contract duidelijk vermeld.

Voor producten die op locatie gemonteerd zijn (zoals waterkoelers) en een storing hebben, zijn binnen de standaard fabrieksgarantie de kosten van het onderdeel gedekt. Voorrijkosten en manuren van de reparatie meestal niet. Met additionele onderhoudscontracten kunt u extra garantie afsluiten. Vraag bij ons naar de voorwaarden. 

Bij all-in huur overeenkomsten zijn onder garantie vaak alle kosten gedekt. Bekijk hiervoor de specifieke bepalingen in uw contract. 

Sluit

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Zoek

Jouw winkelwagen is leeg
Shop nu