} Retourneren – Habitat Solutions
Vragen of advies op maat? Bel ons op 0180 642 070 GRATIS verzending v.a. € 200 Klantbeoordeling: 9/10

Retourneren

Wij maken een onderscheid tussen zakelijke en consumenten retouren

Consumenten retouren

Zichttermijn

Voor consumenten bestellingen geldt een zichttermijn van 14 dagen vanaf het moment dat de bestelling in uw bezit is. Binnen deze termijn mag u het artikel bekijken en beoordelen.

Wij vragen u om direct na ontvangst van het artikel te controleren of het onbeschadigd en compleet geleverd is. Mocht dit niet zo zijn, verzoeken we u vriendelijk zo snel mogelijk contact met ons op te nemen om dit te melden. 

Retourneren

Bent u niet tevreden over het artikel, dan kunt u het uiteraard retourneren. U kunt het artikel retourneren:

 • binnen de zichttermijn van 14 dagen
 • als het artikel compleet en onbeschadigd is
 • in - voor zover redelijkerwijs mogelijk - ongebruikte staat en originele verpakking.

Stuur bij uw retourzending altijd een kopie van uw aanschafbewijs mee. Wij verzoeken u vriendelijk om het herroepingsformulier te gebruiken dat meegeleverd is bij uw zending als u uw aankoop binnen de zichttermijn wilt herroepen. 

Download hier het herroepingsformulier. 

Ons adres is:

Habitat Solutions
Pesetastraat 80
2988 CN Ridderkerk

Kosten voor retourneren

De verzendkosten voor retourzending binnen de zichttermijn zijn voor uw eigen rekening.

Vooruitbetaalde producten retour sturen?

Als u vooruit betaald heeft en toch besluit het product te retourneren binnen de zichttermijn dan ontvangt u van ons binnen de wettelijke termijn van 14 dagen uw geld terug. Wij wachten met terugbetalen tot wij het product hebben ontvangen of tot u aantoont dat hij het product heeft teruggezonden, naar gelang welk tijdstip eerder valt. Wij gebruiken voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat u bij uw bestelling heeft gebruikt, tenzij u instemt met een andere methode. Als u bij uw bestelling gekozen heeft voor 'vooraf overmaken', dan vragen wij u vriendelijk om bij retourzending uw IBAN rekeningnummer en de naam van de rekeninghouder te vermelden zodat wij deze kunnen gebruiken voor de terugbetaling. Wij betalen u het bedrag terug ter hoogte van het factuurbedrag van uw bestelling, inclusief verzendkosten. Aan de terugbetaling zijn voor u als consument geen kosten verbonden.

LET OP: Voor bedrijven geldt de zichttermijn zoals bedoeld voor consumenten niet. Wilt u als bedrijf een product retourneren? Lees dan de zakelijke retourvoorwaarden onder zakelijke retouren onder de consumenten retourvoorwaarden op deze pagina. 

Zakelijke retouren

Schaft u zakelijk producten aan en is het niet aannemelijk dat deze voor particulier gebruik worden aangeschaft dan gelden onderstaande zakelijke retourvoorwaarden.

 • Retourzendingen dienen schriftelijk aangemeld te worden via e-mail adres info@habitatsolutions.eu.
 • Alleen door Habitat Solutions geleverde producten komen in aanmerking voor retournering.
 • Producten die niet tot het standaard productenpakket behoren en niet uit voorraad leverbaar zijn of als gevolg van het volume speciaal voor een order zijn ingekocht worden niet retour genomen.
 • Bederfelijke producten, producten met een dusdanig beschadigde verpakking dat deze niet meer als nieuw zijn te verkopen of producten waarvan de seal is verbroken worden niet retour genomen.
 • Bij inname van de materialen aan ons magazijn ontvangt u een retourbon.
 • Retourzendingen dienen altijd franco Habitat Solutions te geschieden.
 • Retourmaterialen waarvan de gezamenlijke nettowaarde minder is dan 100,- euro worden niet in behandeling genomen.
 • Geretourneerde materialen worden onderworpen aan een kwaliteitscontrole, over de uitslag van de kwaliteitscontrole kan niet worden gecorrespondeerd.
 • Uitsluitend goedgekeurde en dus als nieuw verkoopbare producten worden gecrediteerd, onder aftrek van retournamekosten ter grootte van 50,- euro + 20% van de nettowaarde. Goederen die niet gecrediteerd kunnen worden kunt u retour ontvangen waarbij wij de verzendkosten in rekening zullen brengen. Wenst u deze goederen niet retour te ontvangen dan zullen deze deze door ons worden verschrot.
 • Tot maximaal drie maanden na levering kunnen materialen worden aangeboden om retour genomen te worden.

Raadpleeg voor onze overige voorwaarden onze algemene voorwaarden.

Sluit

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Zoek

Jouw winkelwagen is leeg
Shop nu