} Kies bij allergie voor een luchtreiniger in de slaapkamer! – Habitat Solutions
Vragen of advies op maat? Bel ons op 0180 642 070 GRATIS verzending v.a. € 200 (m.u.v. palletzendingen) Klantbeoordeling: 9/10
Luchtreiniger allergie, luchtreiniger hooikoorts, luchtreiniger pollen, luchtreiniger huisstofmijt, luchtreiniger huisdieren

Kies bij allergie voor een luchtreiniger in de slaapkamer!

Heeft u last van allergie? Allergie is vervelend en zorgt vaak voor een slechte nachtrust. Een luchtreiniger op de slaapkamer biedt dan verlichting!
Luchtreiniger allergie, luchtreiniger hooikoorts, luchtreiniger pollen, luchtreiniger huisstofmijt, luchtreiniger huisdieren
Allergieën komen steeds meer voor. De WHO schat in dat in 2050 de helft van de wereldbevolking tenminste 1 allergie heeft. Op dit moment heeft 1 op elke 4 Nederlanders last van een allergie van de luchtwegen. De helft daarvan heeft hooikoorts (bron: allesoverallergie.nl), hoewel bij een groot deel daarvan nooit officieel de diagnose is gesteld. Een aantal veel voorkomende allergieën zijn: hooikoorts of pollen allergie, huisstofmijt allergie, huisdier allergie en contact allergie.
 

Allergie verstoort uw nachtrust

U merkt een allergie meestal het eerst aan een verstopte neus, branderige ogen of irritatie van de huid. Maar de effecten van allergie zijn vaak erger. Steeds meer onderzoeken laten zien dat allergie ook vermoeidheid en concentratieproblemen en zelfs depressie veroorzaakt omdat u minder goed slaapt. En dat is nu precies waar een luchtreiniger kan helpen: in de slaapkamer!
 

Kies bij allergie voor een luchtreiniger in de slaapkamer

Als u last heeft van allergie kunt u moeilijk de hele dag met een luchtreiniger rond lopen. Ons advies bij allergie? Plaats een luchtreiniger in uw slaapkamer. Daar brengt u de meestal de tijd door. Én in de slaapkamer zorgt een luchtreiniger voor een betere nachtrust! 
Ben er heel blij mee...🙂met m,n allergieën kan ik nu goed slapen en ligt niet meer wakker van benauwdheid en verstopte neus! - Klazien
 

---------------------------------

Ons advies bij allergie: LightAir Cellflow luchtreiniger 

 • allergie luchtreiniger, luchtreiniger hooikoortsVerwijdert allergenen vanaf PM0.1 met een efficiency van 99,99%
 • CADR van 100 m3/uur voldoende voor de slaapkamer
 • Stille werking, ideaal voor gebruik in slaapkamer: 20 tot 38dB
 • TIP: zet de luchtreiniger op uw nachtkastje met de achterkant naar uw gezicht gericht. De luchtreiniger blaast dan schone lucht in uw gezicht.

>> Ga direct naar de LightAir Cellflow luchtreiniger

---------------------------------

Tips voor het kopen van een allergie luchtreiniger

Wij adviseren om te letten op:

- Verwijdert de luchtreiniger datgene waarvoor u allergisch bent?
- Hoe snel reinigt de luchtreiniger de lucht?
- Is de luchtreiniger stil genoeg om te gebruiken in de slaapkamer?

  Verwijdert de luchtreiniger de juiste allergenen?

  Op basis van uw allergie kiest u een luchtreiniger die de juiste allergenen verwijdert:
  luchtreiniger pollen allergie, luchtreiniger hooikoorts

  Hooikoorts?

  Kies een luchtreiniger die pollen verwijdert. Pollen zijn ca. 10 tot 50 micrometer groot. Let erop dat uw luchtreiniger deeltjes vanaf 10 micrometer kan verwijderen met een efficiency van minimaal 99%. Dit wordt ook wel verwoord als PM10, 10 micron of 10 µm.  

  Dierenallergie, bijv. kattenallergie?

  De deeltjes die bij een huisdierallergie klachten veroorzaken zijn een stuk kleiner: ca. 0,1 tot 3 micrometer. Alleen de betere filter luchtreinigers zullen deze kunnen verwijderen. Bij een huisdierenallergie moet de luchtreiniger in staat zijn deeltjes zo klein als 0,1 micrometer (ofwel PM0.1, 0,1 micron of 0,1µm) te verwijderen. 

  huisdier allergie luchtreiniger, katten allergie luchtreiniger
  huisstofmijt luchtreiniger, huisstofmijt allergie

  Huisstofmijt allergie? 

  Misschien wel de lastigste allergie om met een luchtreiniger aan te pakken. Huisstofmijt nestelt zich in uw matras, dekbed en kussen en de deeltjes gaan pas zweven als u schoonmaakt of ligt te draaien in uw bed. Het is voor deze zwevende deeltjes dat u een luchtreiniger in kan zetten. U heeft dan een luchtreiniger nodig die in staat is om deeltjes te verwijderen van 10 micrometer of groter. Dit wordt ook wel PM10, 10 micron of 10 µm genoemd. Alleen een luchtreiniger zal hier vrijwel nooit voldoende zijn.

  Kies een snelle luchtreiniger

  Het is belangrijk dat de luchtreiniger de allergenen zo snel mogelijk verwijdert. Immers: hoe langer het deeltje in de lucht blijft, hoe groter de kans op een allergische reactie. Bij een filter luchtreiniger hebben we het dan over de CADR (=Clean Air delivery Rate). De norm is dat een allergie luchtreiniger de lucht in een ruimte 3,5 x ververst.

  Kies een stille luchtreiniger

  Let op het geluid. Zeker in de slaapkamer wilt u een luchtreiniger die weinig geluid maakt. 

   

  Let op: Een luchtreiniger kan veel verlichting bieden bij allergie. Er is echter wel een maar. Bij extreme allergie zal zelfs een enkel deeltje in de lucht al voor een allergische reactie zorgen. Een luchtreiniger heeft altijd even tijd nodig om allergenen te verwijderen en zal bij extreme allergie niet alle klachten kunnen voorkomen. U zou ook bij extreme allergie echter zeker wel verlichting van de klachten moeten merken mits u een luchtreiniger heeft met voldoende snelheid en die de juiste deeltjes verwijdert. 

   ---

  Gun uzelf een beter leefklimaat, meld u gratis aan
  Ontvang als eerste onze laatste artikelen met tips voor een beter leefklimaat. Meld u hieronder gratis aan voor onze nieuwsbrief.

  Oudere berichten
  Nieuwere berichten
  Sluit

  Popup

  Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

  Age verification

  By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

  Zoek

  Jouw winkelwagen is leeg
  Shop nu