} Dronken of uitgedroogd? – Habitat Solutions
Vragen of advies op maat? Bel ons op 0180 642 070 Uw order tot 100 euro gratis verzekerd via Trusted Shops Klantbeoordeling: 4,5/5
Hydratatie, water drinken, waterkoeler

Dronken of uitgedroogd?

Stuurt u medewerkers naar huis als ze dronken zijn? Volgens een Brits onderzoek in 2015 heeft uitdroging hetzelfde effect als een alcoholpromillage van 0,8%. Dat is ver boven de wettelijke norm in Nederland om nog achter het stuur van uw auto te mogen kruipen. Zou u die mensen op de werkvloer willen? Nu doet alcohol wel wat anders met het lichaam dan uitdroging maar de symptomen komen wel voor een groot deel overeen. Zeker met de warme temperaturen is de kans op uitdroging groter. Genoeg reden om daar wat aan te doen op het werk!
dronken of uitgedroogd, waterkoeler, water drinken

Uitdroging is echt niet alleen iets voor ouderen of baby’s. Wanneer het lichaam meer vocht verliest dan het binnenkrijgt, ligt uitdroging op de loer. Bepaalde groepen medewerkers lopen een groter risico met name als ze werken in warme omstandigheden zoals lassers, dakdekkers, bouwvakkers. Maar op warme dagen is het voor de meeste mensen zweten geblazen. Ook op school of op kantoor als de airco het niet meer aan kan! Of misschien heeft uw medewerker wel een klein griepje of buikvirusje onder de leden of heeft uw zwangere collega vanmorgen nog boven de wc gehangen. Allemaal kansen op uitdroging. Uitdroging is er in vele gradaties. Milde uitdroging ontstaat al als u maar 1 tot 3% van uw vochtpercentage verliest.

Herken uitdroging

Het is lang niet altijd duidelijk dat uitdroging de boosdoener is. De klachten zijn meestal vaag en kunnen ook andere oorzaken hebben. Verschijnselen van uitdroging zijn onder andere een droge mond, dorst, hoofdpijn, obstipatie, vermoeidheid, duizeligheid, lage bloeddruk, een snellere ademhaling en hartslag, spierkrampen en donkere urine. Bovendien kunt u lusteloos, verward en prikkelbaar worden.

Zelfs milde uitdroging heeft al een negatief effect op productiviteit. Reken maar uit wat een kleine dip in productiviteit u kost. Als medewerkers het niet herkennen en dus niet adequaat handelen, kan uitdroging zelfs leiden tot verzuim. Naar schatting begint maar liefst zo’n 70 - 80% van de medewerkers hun werkdag met milde uitdroging. Gelukkig kunt u er wat aan doen als werkgever!

Meer water drinken

Een open deur, maar bij milde uitdroging is de oplossing om meer water te drinken. Het vochtgehalte wordt dan weer aangevuld. Water geeft energie en maakt uw medewerkers weer alerter. De meeste van ons weten wel dat we eigenlijk zo’n 1,5 tot 2 liter water per dag zouden moeten drinken maar dat blijkt vaak nog best een uitdaging. Hoe kunt u uw medewerkers stimuleren om hun hydratatie doelen te halen? We geven een paar tips.

De sleutel tot een betere hydratatie ligt vaak in gemak. Als we een flesje water op ons bureau zetten dan drinken we het wel. Anders vergeten we het. Als er een waterkoeler dichtbij staat dan pakken we ook allemaal veel sneller een glas water. Zorg dus als werkgever voor easy access. Een waterkoeler dichtbij de werkplek en/of genoeg waterflesjes of karaffen om het water mee te nemen naar de eigen werkplek. En grote glazen zodat je per keer meer drinkt en minder vaak hoeft te lopen.

Niet iedereen houdt van plain and simple water. Bied eens siropen aan of kies voor een waterkoeler met bruis om ook deze medewerkers te stimuleren meer water te drinken. Of zet karaffen water neer met fruit erin. Muntblaadjes of komkommer doet het meestal ook goed. Het staat veel leuker en nodigt direct uit om te drinken. Fruit is ook een goede bron van vocht, dus een fruitschaal op de afdeling is om reden van hydratatie nog een extra goede keuze.
Adviseer medewerkers om een alert in te stellen om ze te herinneren om wat te drinken. Een collega van ons zet een alarm op zijn telefoon als het zijn beurt is om een rondje drinken te halen. Een beetje kinderachtig misschien, maar wel reuze effectief.

Voorkomen is beter dan genezen

Weer zo’n open deur, maar u zo waar. Met bovenstaande tips hopen we gedragspatronen te doorbreken. Zo kunt u het welzijn en de productiviteit van uw medewerkers verbeteren. Wij adviseren u graag over de inzet van water binnen uw bedrijf. Ga naar ons assortiment waterkoelers, waterfilters en waterflesjes.

Oudere berichten
Nieuwere berichten
Sluit

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Zoek

Jouw winkelwagen is leeg
Shop nu