} De 5 voordelen van eten vacuüm sealen / vacumeren – Habitat Solutions
Vragen of advies op maat? Bel ons op 0180 642 070 GRATIS verzending v.a. € 200 (m.u.v. palletzendingen) Klantbeoordeling: 9/10
vacumeren, vacuüm koken, vacuüm sealen

De 5 voordelen van het vacuüm sealen van uw eten

Het vacumeren van eten is een geweldige manier om voedsel langer vers te houden. Door lucht uit de verpakking te halen en het vervolgens luchtdicht te verpakken, wordt het bederf van het voedsel vertraagd en blijft het langer houdbaar. Een vacuümsealer, ook wel een vacumeermachine genoemd, is het apparaat waarmee u voedsel kunt vacumeren. Het vacuüm sealen verlengt de levensduur van het voedsel enorm, of u het nu op kamertemperatuur, in de koelkast of vriezer bewaart, terwijl het voedsel nog net zo vers eruit ziet en smaakt!  Wilt u het vacuümverpakte eten weer gebruiken? Dan verhit u eenvoudig het vacuümverpakte eten. Uw eten smaakt alsof het net gekookt is.
 

Thuis eten vacumeren als een pro?

Neem dan een kijkje bij onze vacumeermachines. Combineer met onze slowcookers. 

Vacumeren, vacumeermachines, sous vide koken, slowcookers


De 5 voordelen van het vacuüm sealen van uw eten

Hieronder staan enkele voordelen van het vacumeren van eten:

  1. Verlengde houdbaarheid

Een van de belangrijkste voordelen van het vacumeren van eten is dat het de houdbaarheid van voedsel verlengt. Dit is mogelijk doordat het vacuümproces de lucht uit de verpakking haalt, waardoor het voedsel niet kan bederven. Hierdoor blijft het langer vers en kunt u het langer bewaren. In de vriezer heeft u geen last meer van ijsbrand op uw eten en vlees verandert niet meer van kleur in de koelkast.

Vacuüm verpakken is niet alleen geschikt voor het eten dat u in de koelkast of vriezer bewaart. Vacumeren is ook ideaal om voedsel dat gemakkelijk zijn kwaliteit verliest (koffie) of dat gemakkelijk zijn geur en frisheid verliest (koekjes, brood) bij kamertemperatuur te bewaren.

  1. Behoud van kleur, smaak en voedingsstoffen

Een ander voordeel van het vacumeren van voedsel is dat het de smaak en voedingsstoffen van het voedsel behoudt. Omdat er geen lucht in de verpakking zit, kan er geen oxidatie plaatsvinden, waardoor de smaak en voedingsstoffen van het voedsel langer behouden blijven.

  1. Besparing van tijd en geld

Door voedsel te vacumeren, kunt u ook tijd en geld besparen. U kunt bijvoorbeeld voedsel in bulk kopen en vacumeren, zodat je het langer kunt bewaren en minder vaak naar de supermarkt hoeft te gaan. Bovendien kunt u voedsel dat anders zou bederven, vacumeren en bewaren om later te gebruiken in plaats van het weg te gooien.

  1. Gemakkelijke opslag

Een ander voordeel van het vacumeren van voedsel is dat het minder ruimte in beslag neemt in de koelkast of vriezer. Doordat de verpakking strak om het voedsel zit, kunt u het gemakkelijk stapelen en opbergen zonder dat er veel ruimte verloren gaat.

  1. Minder voedselverspilling

Als u voedsel vacumeert en bewaart, blijft het langer vers en vermindert de kans dat u voedsel moet weggooien omdat het bedorven is. Dit helpt om voedselverspilling te verminderen en is daarom ook goed voor het milieu.


Kortom, als u voedsel langer vers wilt houden en tijd en geld wilt besparen, is het vacumeren van eten een geweldige optie. Een vacuümsealer of vacumeermachine kan u helpen om voedsel langer houdbaar te maken en smaak en voedingsstoffen te behouden. Het is ook een gemakkelijke manier om voedsel op te slaan en voedselverspilling te verminderen.


Zo lang kunt u uw vacuümverpakte voedsel bewaren

Vacuümverpakt voedsel kunt u tot wel 3 of 4 keer langer bewaren. In onderstaande tabel vindt u voor een aantal soorten voedsel een indicatie hoe lang u dit vacuümverpakt kunt bewaren in de vriezer of koelkast. Let op: dit is slechts een indicatie en is afhankelijk van de kwaliteit van het eten, de bereiding en de hygiëne rondom de bereiding van het eten. 

Bewaard in de vriezer
(-16 °C / -20 °C)
Houdbaarheid
normaal
Houdbaarheid
als vacuümverpakt
Vlees 4-5 maanden 15-20 maanden
Vis 3-4 maanden 12 maanden
Groenten 10 maanden 18-24 maanden

 

Bewaard in de koelkast
(+3 °C / +6 °C)
Houdbaarheid
normaal
Houdbaarheid
als vacuümverpakt
Rauw vlees 2-3 dagen 6-9 dagen
Verse vis 1-3 dagen 4-5 dagen
Vleeswaren 4-6 dagen 22 dagen
Belegen kaas 6-20 dagen 25-60 dagen
Groenten 1-4 dagen 8-10 dagen
Fruit 5-8 dagen 10-14 dagen
Pasta 2-3 dagen 6-9 dagen
Bereid vlees 3-4 dagen 10-15 dagen

 

Bewaard op kamertemperatuur
(+23 °C / +27 °C)
Houdbaarheid
normaal
Houdbaarheid
als vacuümverpakt
Brood 2 dagen 6-8 dagen
Koekjes 4-5 maanden 12 maanden
Pasta / rijst 6 maanden 12 maanden
Bloem / meel 4 maanden 12 maanden
Koffie 3 maanden 12 maanden
Thee 5 maanden 12 maanden
Gedroogd fruit 4 maanden 12 maanden

 

 


 

Thuis eten vacumeren als een pro?

Neem dan een kijkje bij onze vacumeermachines. Combineer met onze slowcookers. 

Vacumeren, vacumeermachines, sous vide koken, slowcookers

 

 

Oudere berichten
Nieuwere berichten
Sluit

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Zoek

Jouw winkelwagen is leeg
Shop nu