Geurverspreiders & aroma’s

Geurverspreiders & aroma’s

Ga direct naar:

Geurmarketing is zoveel meer dan alleen het verspreiden van een geur. Wist u dat reukzin misschien wel het belangrijkste zintuig van allemaal is? Habitat Solutions heeft jarenlange ervaring in de geurmarketing en biedt geurmarketing oplossingen voor zeer uiteenlopende branches, waaronder retail, zorg, sportcentra, musea, uitvaart, automotive, kantoren en horeca en hotels. Ons streven is om alle opsmuk omtrent geurmarketing te verwijdren en bereikbaar te maken voor elk bedrijf, klein en groot.

Liever persoonlijk advies of staat het door u gewenste aroma er niet tussen? Neem dan contact met ons op via info@habitatsolutions.eu of bel 0180-642070 voor advies op maat.

Geurmarketing of aromamarketing is meer dan het verspreiden van een prettige geur in een ruimte. Als geurmarketing goed ingezet wordt in een commerciële omgeving dan kan het alle uitingen omtrent uw merk of product versterken. U kiest een geur die uw merkidentiteit en marketinguitingen versterkt en die de juiste doelgroep aanspreekt. Het toepassen van geurmarketing zorgt ervoor dat andere aspecten die onze zintuigen prikkelen, zoals licht, geluid en inrichting, verder versterkt worden. Het resultaat is een diepgaande en langere connectie met uw klant. In andere settings kan aromamarketing een positief effect hebben op sfeer en gemoedstoestand. Ideaal bijvoorbeeld voor de zorg.

Projectontwikkelaars maakten als één van de eersten gebruik van de geur van boterkoekjes in hun modelwoningen. Toen dit succesvol bleek pasten makelaars de geur van koffie en cake toe bij de verkoop van bestaande woningen. Disney was de eerste multinational die het belang van geurmarketing inzag. In Disneyworld wordt in alle winkels gebruik gemaakt van geuren die emoties oproepen. Het resultaat is een hoger besteed bedrag.

Geurmarketing: stimuleer alle zintuigen

Kijken, voelen, proeven, horen en ruiken. Veel communicatie richt zich traditiegetrouw op de ogen. De andere zintuigen worden maar beperkt aangesproken. En dat terwijl 75% van onze emoties bepaald wordt door wat we ruiken. Hoog tijd om daar wat mee te doen! Hoog tijd voor geur marketing!

Tell me and I’ll forget

Show and I’ll understand

Smell and I’ll remember

Voordelen geurmarketing: Tevreden klanten die langer blijven

Geur marketing brengt uw communicatie op een hoger niveau. De resultaten van geurmarketing zijn bewezen: tevreden klanten die uw merk, product of gelegenheid herinneren en langer blijven. Op de juiste manier toegepast, heeft aromamarketing een bewezen positief effect op:

  • Klanttevredenheid: de juiste geur zorgt ervoor dat mensen zich prettig voelen en hun ervaringen met uw bedrijf positiever beoordelen.
  • Verblijfsduur: mensen zullen langer blijven daar waar ze zich prettig voelen.
  • Koopbereidheid én omzet: geuren kunnen aantrekken, overtuigen en overhalen
  • Merkherinnering en klantenbinding: mensen kijken terug op een prettige ervaring en zullen hierdoor eerder geneigd zijn terug te keren.
  • Communicatie-uitingen: geur kan andere communicatie uitingen versterken. Het laat tekst en beeld tot leven komen en kan een product of ruimte een vleugje luxe en prestige mee geven.
  • Concurrentievoordeel: met de juiste geur onderscheidt u zich van uw concurrenten en biedt u een complete beleving aan uw klant of gast.
  • Associatie en herkenning: een beeld zegt meer dan 1000 woorden, maar geur heeft een directe verbinding met emotie en geheugen. Geur brengt u in een tel terug in de tijd.
  • Geurverwijdering: inzet van een geursysteem kan nare geuren verdrijven en een prettige ambiance ervoor terugbrengen.

Op onze site vindt u een overzicht van onze geurverspreiders en een kleine selectie van onze aroma’s. Neem voor advies contact met ons op via 0180-642070 of info@habitatsolutions.eu


Meer weten over geurmarketing?

Er is nog veel meer te vertellen over geurmarketing en geurverspreiding. Om deze reden hebben wij 2 aanvullende websites gelanceerd die dieper op geurmarketing en de toepassingen in gaan. 

Slimmegeurmarketing.nl

Slimme geurmarketing, slimmegeurmarketing.nl

Op slimmegeurmarketing.nl vindt u meer informatie over ons zogenaamde 'droge' geursysteem: de Spirit Pro geurverspreider. Deze geurverspreider, met een bereik van max. zo'n 100 m2, is met name zeer geschikt voor gebruik in winkels, kleinere hotellobbies, wachtruimten, de zorg (entree's, gangen, woonkamers, snoezelruimtes et cetera), food omgevingen en ruimten waar mensen langere tijd achter elkaar verblijven. De geurverspreider maakt gebruik van geurcartridges met geïmpregneerde geurkorrels en zijn uiternate geschikt voor zone begeuren hetgeen de best wijze van begeuren is aangezien een geursensatie bij beweging door de geurzones keer op keer herhaalt. Het ander belangrijk voordeel van deze wijze van geurverspreiding is dat er geen vloeibare nano deeltjes aroma in de ruimte worden verspreid die belastend kunnen zijn en geur achterlaten op kleding, huid en voedingsmiddelen en waar bewoners, bezoekers en medewerkers gevoelig voor kunnen zijn. Hier kiest u voor gerichte, betaalbare geurmarketing met respect voor de omgeving. 

Aromasolutions.eu

Aroma Solutions: geursystemen en aroma's voor elke toepassing en elk budget

Op aromasolutions.eu vindt u een divers assortiment geurverspreiders op basis van de nano verspreiding (ook wel droge of koude verdamping genoemd) van vloeibare aroma's. Wij leveren geurverspreiders met een capaciteit voor het begeuren enkele kubieke tot wel 8.000 m3 per systeem. Wij leveren een enrom assortiment geuren varierend van specifieke tot sublieme ambiance geuren en van standaard tot custom geuren of specials voor musea. Op aromasolutions vindt u voor vrijwel elke geurmarketing toepassing een geschikt geursysteem. Vloeibare systemen adviseren wij vooral in te ztten in grote of doorgaande ruimte non food.

In veel gevallen bestaat ons geuradvies uit hybride oplossingen waar wij zowel "droge" als "natte" systemen inzetten.

Habitat Solutions

Ontwerpers van een beter leefklimaat!