} Lightair IonFlow ionisatie luchtreiniger: Hoe werkt de high density io – Habitat Solutions
Vragen of advies op maat? Bel ons op 0180 642 070 GRATIS verzending v.a. € 200 (m.u.v. palletzendingen) Klantbeoordeling: 9/10

Lightair IonFlow ionisatie luchtreiniger: Hoe werkt de high density ionisator?

De Lightair IonFlow luchtreinigers zijn ionisator luchtreinigers. Dit betekent dat de Lightair IonFlow luchtreiniger middels ionisatie negatieve ionen in de lucht brengt die zich hechten aan vuildeeltjes in de lucht. De Lightair IonFlow modellen hebben een 'ultra high density' ionizer ofwel ionisator. Wij leggen hier gedetailleerd uit hoe de high density ionisator van de Lightair ionflow luchtreiniger werkt.

Luchtreiniger is zeer efficiënt tegen zelfs de kleinste vervuiling (0,01 tot 1,0 micron)

Onderzoek toont aan dat de Lightair Ionflow ionisatie luchtreiniger bij continu gebruik zeer effectief de kleinste in de lucht zwevende deeltjes verwijdert (0,01 tot 1,0 micron), zoals ultra fijn stof, fijn stof, rook, pollen, bacteriën, virussen, schimmels, huidschilfers van huisdieren, overige allergenen en nog veel meer. De Lightair Ionflow 50 ionisatie luchtreinigers zijn extreem efficiënt in het verwijderen van nano deeltjes kleiner dan 0,1 micron. Deze deeltjes vertegenwoordigen onder normale omstandigheden 90% van alle deeltjes in de lucht en worden verondersteld de meest ernstige gezondheidsklachten te veroorzaken. De Lightair ionisatie luchtreiniger verwijdert de grotere deeltjes (van 1,0 tot 25 micron) met normale snelheid. Nieuw baanbrekend onderzoek in Zweden toont aan dat de Lightair ionisatie luchtreiniger zelfs de verspreiding van het influenza virus voorkomt!

Welk model luchtreiniger binnen de Lightair IonFlow 50 serie u ook kiest, de werking en capaciteit van elke Lightair ionisatie luchtreinigers zijn hetzelfde.   

 

Werking ionisator van de Lightair IonFlow ionisatie luchtreiniger

De lucht om u heen zit vol met kleine verontreinigingen afkomstig van uzelf, uw omgeving en uw dagelijkse activiteiten zoals bacteriën, virussen, schimmel, pollen, uitlaatgassen, fijnstof etc. De luchtkwaliteit is door de ophoping van (ultra) fijnstof binnen vaak slechter dan buiten.

1. High density ionisator genereert miljarden negatieve ionen per seconde

ionisator, ionisatie, ionisator luchtreiniger, ionen luchtreiniger, Lightair ionflow luchtreiniger

Het geheim van de Lightair ionisatie luchtreiniger zit in het enorme aantal negatieve ionen dat door de high density ionisator wordt gegenereerd. De ionisator van de Lightair luchtreiniger produceert zo’n 30 miljard negatieve ionen per seconde, zonder dat hierbij ozon vrij komt of andere schadelijke neveneffecten zich voordoen. Door de enorme productie van negatieve ionen, worden deze moeiteloos en effectief tot in alle hoeken van de ruimte verspreid. Het is dus niet belangrijk waar in de ruimte u de Lightair ionisatie luchtreiniger plaatst mits deze maar 60-70 cm vrij staat van wanden of kasten. De Lightair Ionflow luchtreinigers kunnen elk effectief een ruimte van 50 m2 (125 m3) reinigen.

2. Negatieve ionen hechten zich aan vuildeeltjes in de lucht

ionisator, ionisatie, ionisator luchtreiniger, ionen luchtreiniger, Lightair ionflow luchtreiniger

De meeste schadelijke deeltjes die in de lucht zweven zijn positief geladen. De negatieve ionen geproduceerd door de ionisator van de Lightair ionisatie luchtreiniger binden zich aan deze positief geladen deeltjes, zoals pollen, (huis)mijt, bacteriën, (ultra fijn) stof, virussen en dergelijke. Zo vormen zich clusters die neerdalen of neerslaan op de statische collector. Dit proces wordt ionisatie van de lucht genoemd.

3. De collector van de luchtreiniger trekt de vuilclusters aan

ionisatie, ionisator, ionisatie luchtreiniger, ionisator luchtreiniger, LightAir ionflow luchtreiniger, wat is ionisatie

De lichtere vuilclusters worden aangetrokken door de positief geladen statische collector, die in feite werkt als een grote magneet. De zwaardere vuilclusters dalen neer en neemt u weg met stoffen en stofzuigen. De Lightair IonFlow luchtreiniger verwijdert zo tot 99,94% van alle verontreinigingen uit de lucht. De Lightair IonFlow luchtreinigers zijn met name effectief tegen juiste de kleinste verontreinigingen die het meeste schadelijk zijn voor uw gezondheid.

4. De statische collector van de luchtreiniger wordt zichtbaar vies

collector schoonmaken lightair ionflow luchtreiniger

De statische collector van de Lightair luchtreiniger wordt zichtbaar vies. Meestal ziet u binnen 1-2 weken dat de collector vies wordt. Hoe vuil de collector wordt en hoe snel deze vuil wordt hangt af van de mate van vervuiling in uw omgeving. De Lightair IonFlow luchtreiniger doet altijd zijn werk, ook als de collector volledig verzadigd is. Het rendement van de luchtreiniger blijft gelijk door de tijd heen (dit in tegenstelling tot filter luchtreinigers).

5. Onderhoud Lightair luchtreiniger

lightair ionflow luchtreiniger schoonmaken

Wanneer dat nodig is, verwijdert u de collector van de luchtreiniger en wast u deze af in een warm sopje. Na afdrogen kan de collector weer geplaatst worden op de luchtreiniger. Zo eenvoudig is het. Afhankelijk van de mate van vervuiling, dient u de collector elke één tot twee weken schoon te maken. Gebruik bij hardnekkig vuil een ontvetter. De collector KAN NIET IN DE VAATWASSER.

lightair ionflow luchtreiniger coronanaalden schoonmaken, ionisatie, ionisator

Na verloop van tijd kan er op de coronanaalden aan de bovenzijde van de ionisator wat aanslag ontstaan. Eens per 2-3 maanden adviseren wij om de corona naalden schoon maken met het meegeleverde borsteltje of een zachte tandenborstel.

 

  Video werking Lightair IonFlow ionisatie luchtreiniger

  Bekijk ook onze demonstratievideo waarin de werking van de Lightair Ionflow ionisatie luchtreiniger verder wordt toegelicht. 

  Sluit

  Popup

  Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

  Age verification

  By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

  Zoek

  Jouw winkelwagen is leeg
  Shop nu