} PFAS en andere schadelijke stoffen in kraanwater – Habitat Solutions
Vragen of advies op maat? Bel ons op 0180 642 070 GRATIS verzending v.a. € 200 (m.u.v. palletzendingen) Klantbeoordeling: 9/10
PFAS en andere schadelijke stoffen in kraanwater

PFAS en andere schadelijke stoffen in kraanwater

Ontdek wat er echt in jouw kraanwater zit 

Drinkwater is meer dan gewoon water. Het is de bron van gezondheid en vitaliteit voor jou en je gezin. Is het water dat uit jouw kraan stroomt wel zo zuiver als je denkt?  

Het water dat we dagelijks uit onze kranen halen is niet altijd zo puur als we zouden verwachten. In Nederland hebben we een hoge waterkwaliteit, maar perfect is het niet. Er zitten soms ongewenste verborgen stoffen in het kraanwater.

Ontdek in dit artikel de verborgen gevaren. En krijg inzicht in hoe jij wel op een gezonde manier kraanwater kan blijven consumeren.

De Onzichtbare dreiging: PFAS

PFAS, is een chemische stof die voornamelijk gezondheidsrisico's voor ons immuunsysteem veroorzaakt. Het komt bijna overal voor. Het zit ook in ons drinkwater.

De Nederlandse overheid en waterbedrijven strijden hard tegen deze stoffen. Er zijn plannen voor een Europees verbod. Echter zorgt zo een verbod niet voor een verwijdering van PFAS in het huidige milieu. Ondanks de goede bedoelingen om de strijd tegen PFAS aan te gaan, blijft het de komende jaren aanwezig in ons milieu. 

Met een Aquaporin waterfilter verwijder je op de meest effectieve manier PFAS uit jouw drinkwater. Dit is aangetoond door Deense onderzoekers en het Aarhus universiteit. Zij hebben, zoals onderstaande afbeelding laat zien, onderzocht hoe de verwijdering van PFAS door de A20 effectiever is dan een filter met actief kool. 

Andere gevaren stoffen in drinkwater

PFAS zijn niet de enige boosdoeners. Andere gevaren zijn lood, kwik, chloorverbindingen, hormoon verstorende stoffen, en pesticiden residuen. Dit zijn schadelijke stoffen die aanwezig kunnen zijn in jouw water. Deze stoffen vormen risico's voor jouw gezondheid en die van je familie.

Lood en Kwik: Stille invloed op jouw welzijn

In oude huizen kan lood uit leidingen een risico vormen, vooral voor kinderen. Het vormt neurotoxiciteit en cardiovasculaire risico's. 

Kwik, hoewel zeldzamer, kan lokaal een probleem zijn. Beide metalen kunnen ernstige gezondheidseffecten hebben.

Chloorverbindingen en hormoonverstoorders

Chloor houdt ons water schoon, maar de bijproducten kunnen schadelijk zijn.

Hormoon verstorende stoffen en bacteriële afbraakproducten bedreigen je gezondheid en die van je gezin. Ze worden geassocieerd met gezondheidsrisico's waaronder kanker en reproductieve problemen. Dit wordt ondersteund door studies in toonaangevende wetenschappelijke tijdschriften.

Pesticiden: Een blijvend risico

Ondanks strenge regels, komen resten van pesticiden soms in ons water terecht. Ze kunnen op lange termijn effect hebben op jouw gezondheid.  Het is wetenschappelijk onderzocht en gepubliceerd in "Environmental Health Perspectives" dat blootstelling aan pesticiden gelinkt is aan neurodegeneratieve ziekten. Denk hierbij aan de ziekte van Alzheimer. Volgens wetenschappelijk onderzoek gepubliceerd in journals zoals "Environmental Health Perspectives".

Jouw oplossing tegen vervuiling: Geavanceerde waterzuivering

Bewust zijn van het probleem is stap één. Er zijn oplossingen om op een gezondere manier kraanwater te drinken.

Technologische innovaties zoals waterfilters gebaseerd op Aquaporinen bieden een doeltreffende methode om PFAS en andere contaminanten te filteren, terwijl essentiële mineralen behouden blijven. Deze technologie biedt een veilige en gezonde drinkwateroptie, in overeenstemming met de natuurlijke processen.

Bescherm jezelf en je familie. Kies voor zuiver water. Ontdek onze A2O Aquaporin PFAS-waterfilter.

Oudere berichten
Nieuwere berichten
Sluit

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Zoek

Jouw winkelwagen is leeg
Shop nu